Pogba chokeret over 4 års fodboldkarantæne for doping

Pogba chokeret over 4 års fodboldkarantæne for doping

Pogba chokeret over 4 års fodboldkarantæne for doping
Pogba chokeret over 4 års fodboldkarantæne for doping

Paul Pogba har fået fire års karantæne fra fodbold på grund af doping. Pogba, der nu spiller i Juventus trøje og tidligere i Manchester United, vil ikke kunne spille på konkurrenceplan før i 2027, hvor han vil være næsten 34 år. Pogba dumpede en første test i august 2023 for stoffet DHEA, og hans B-prøve var også positiv. Han siger, at han er "sønderknust" og "chokeret" over beslutningen.

Juventus' midtbanespiller Paul Pogba er blevet idømt fire års karantæne fra fodbold for doping af Italiens nationale antidopingdomstol (Nado).

Pogba blev testet positiv for det forbudte stof DHEA tilbage i august efter Juves Serie A-kamp mod Udinese, hvor den tidligere Manchester United-midtbanespiller forblev på bænken.

Hans B-prøve kom også tilbage positiv, og nu kommer nyheden om, at han vil være udelukket indtil 2027, hvor udelukkelsen starter fra datoen for den mislykkede test.

Den franske landsholdsspiller Pogba vil være næsten 34 år, når han får lov til at vende tilbage til konkurrencefodbold.

Han sagde på Instagram: "Jeg er i dag blevet informeret om Tribunale Nazionale Antidoping's beslutning og mener, at dommen er ukorrekt.

"Jeg er ked af det, chokeret og knust over, at alt, hvad jeg har opbygget i min professionelle karriere, er blevet taget fra mig.

"Når jeg er fri af juridiske restriktioner, vil den fulde historie stå klar, men jeg har aldrig bevidst eller med vilje taget kosttilskud, der overtræder antidopingreglerne.

"Som professionel atlet ville jeg aldrig gøre noget for at forbedre min præstation ved at bruge forbudte stoffer, og jeg har aldrig været respektløs eller snydt andre atleter eller tilhængere af nogen af de hold, jeg har spillet for eller imod.

"Som en konsekvens af den beslutning, der blev annonceret i dag, vil jeg appellere den til Court of Arbitration for Sport."

Pogba blev midlertidigt suspenderet i september, efter at der blev fundet forhøjede niveauer af testosteron i en tilfældig test efter Juventus' 3-0-sejr over Udinese på åbningsdagen af 2023/24-sæsonen.

Pogbas agent, Rafaela Pimenta, sagde på tidspunktet for den oprindelige suspendering: "Det, der er sikkert, er, at Paul Pogba aldrig ønskede at bryde en regel."

Juventus trøje
Pogba chokeret over 4 års fodboldkarantæne for doping

Pogba har kun optrådt to gange for Juventus i denne sæson, begge gange fra bænken.

Det er nu usikkert, hvad fremtiden bringer for VM-vinderen fra 2018.
Han vendte tilbage til Juventus i sommeren 2022, da hans kontrakt med Manchester United udløb.

Men en række skader gjorde, at han gik glip af VM i 2022 med Frankrig og kun startede inde én gang for Juventus i sæsonen 2022/23.

Ud over skadesproblemerne var Pogba angiveligt mål for en afpresning på 11,3 millioner pund fra sin bror Mathias og barndomsvenner.

Juventus målmandstrøje har endnu ikke kommenteret Pogbas karantæne, men da han kom til i 2022, underskrev midtbanespilleren en fireårig aftale med klubben.

Pogba blev hentet til Manchester United trøje 23/24 i 2016 for et daværende verdensrekordbeløb på 89 millioner pund.

Jose Mourinho, som var Manchester United-manager på det tidspunkt, sagde, at Pogba havde "chancen for at være i hjertet af denne klub i det næste årti og videre frem".

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow